Debbie + Graeme

See all projects

Debbie + Graeme

Penthouse Renovation

Having recently relocated from Hong Kong, Debbie + Graeme found a penthouse apartment with spectacular waterfront views in her native Portland. But the condo required a major renovation to make it right for them. A blend of Asian and western influences, thoughtful space planning, and attention to detail result in a home that expresses the couple's tastes, prioritizes careful display of their many treasures, and celebrates the condo's extraordinary views.

The renovation focuses on the public rooms, creating an open great room while also designating space for specific functions. A unique feature of the layout is a floor-to-ceiling shoji-inspired wall. Designed by Michael Howells, the wall contains pressed gingko leaves, and acts as a partition for the foyer. Made from translucent eco-resin the wall adds a layer of drama to the space, both concealing and hinting at the views to come. Other notable features include abundant built-ins designed by Michael Howells and meticulously fabricated by On The Level Custom Cabinetry.

“We were delighted to work with Michael on our ambitious condo remodel. The condo reflects Michael's design talent and well rounded experience. Throughout the project we appreciated his professionalism and diligence in working with us and the contractor. Michael is adept with his attention to detail and ideas for interior design, especially with textiles, colors and existing artwork. All in all a good experience and we love living in the new space.”


a place for everything

We designed a custom shoji-inspired screen at the foyer, as well as bench for taking off and storing shoes. The bench cushion is upholstered in vintage kimono fabric belonging to Debbie.


sharp details

Granite countertops are clean lined, with waterfall detailing at the bar.


a collector's home

Built-in cabinetry and bookcases display Debbie's collections of Asian teapots, boxes, and antique molds.

General Contractor: Hamish Murray Construction

Photographer: KuDa Photography